Nieuw: binnenstebuiten

Bij Jeugdtheater Ondersteboven kan je al meer dan 20 jaar theater- en musicalles volgen.  In die lessen ligt de focus op geloofwaardig een personage neerzetten, een verhaal vertellen, vertrekkend vanuit je eigen, authentieke ‘ik’.

De talrijke voorstellingen die JTO voor het publiek bracht, hadden ook altijd een boodschap, een doel en de ziel van de acteurs en de regisseur zaten er telkens in verweven.

Binnenstebuiten gaat nog een stapje verder.  Even geen drama of in de huid kruipen van een ander, maar afdalen in jezelf.  Stilstaan, verbinding maken met je eigen binnenkant, voelen wat er leeft en loslaten wat je nu niet meer nodig hebt.  Dit alles in een fijne, warme groep, waar je helemaal jezelf mag zijn.

Er worden 4 activiteiten georganiseerd dit najaar. 3 mensen die al heel lang verbonden zijn met JTO en verder zijn gegaan in hun persoonlijke zoektocht, komen hun ervaringen delen met iedereen vanaf 12 jaar.  Veerle Hollevoet neemt je mee in haar wereld van ‘Mantra Zingen’ en ‘Yin Yoga’.  Braam Verreth deelt zijn relaxatie- en meditatie-inzichten en Marjan De Gendt wil jongeren een stem geven door vooral te luisteren.

Op maandagavond keren we onszelf binnenstebuiten.

‘Binnenstebuiten’ is een samenwerking van het pas opgerichte Poppins en Pan met JTO.


*Babbeluut met Marjan (12 tot 15-jarigen)
praatworkshop die voelt als een snoepje voor de ziel
18:00 tot 19:15 uur
5 sessies vanaf 11 oktober
Prijs: € 66

*Relaxatie en meditatie met Braam (14 tot 21-jarigen)
her-inneren ervaren wat ontspanning brengt
19:30 tot 21:00 uur
5 sessies vanaf 11 oktober
Prijs: vrije bijdrage

*Mantra zingen met Veerle* (12 tot 112-jarigen)
breng de stem van het hart naar buiten
19:30 tot 20:30 uur
9 sessies vanaf 11 oktober
Prijs: € 111**

*Yin Yoga met Veerle* (12 tot 112-jarigen)
De reis naar binnen
20:45 tot 21:45 uur
9 sessies vanaf 11 oktober
Prijs: € 111**

*Proefsessie op 11 of 18 oktober aan € 14/les – afzonderlijke lessen volgen, is ook mogelijk.
**Combiprijs voor mantra zingen en Yin Yoga € 199

Wie is Veerle Hollevoet?

Veerle kwam je al bij Jeugdtheater Ondersteboven tegen ten tijde van ‘Merry Scrooge-mas’, de eerste musical van JTO. Later speelde ze in JTO de meest gevaarlijke spin in de musical ‘Magrasda’. 10 jaar later werd ze de meest dramatische koningin in de voorstelling ‘De dochter van de Boevenkoning’, maar ook in ‘Onder de tafel’ liet ze mooie dingen zien.

Veerle geeft zich altijd volledig.  Ze gaat ervoor.  Komt ze een obstakel tegen, dan zoekt ze naar oplossingen.  Tijdens die zoektocht leerde ze yoga kennen, mantra zingen en nog veel meer.  Ze heeft haar eigen bedrijf ’the sound of the soul’ en geeft zalige massages.  Bij Veerle keer je naar binnen, kom je thuis om daarna weer alles te kunnen geven.

Is het magie die bij haar in de lucht hangt?  Kom het ontdekken.

Wie is Braam Verreth?

Ooit begon Braam in de drama-opleiding als leerling, speelde daarna mee in ‘De dochter van de Boevenkoning’, ‘Alleen op de wereld’, ‘Antropos’ en onlangs nog in ‘Stiltebreker’. Braam speelde Franky in ‘Thuis’ en onlangs nog Simon in ‘Familie’.  Hij heeft ook nog les gegeven op onze musicalkampen en in de dramastudio.

Wie Braam van vroeger kent, kent de Braam met een grenzeloze energie.  Enkele jaren geleden begon zijn lijf te protesteren en besloot hij te luisteren naar dat signaal.  Een zoektocht vol meditatie, relaxatie,… kwam op zijn pad.  Braam wandelt op zijn manier door het leven.  Hij staat ook vaak stil om aandacht te hebben voor de dingen en mensen die hij tegenkomt.  Nieuwsgierig hoe hij tot rust komt?

Wie is Marjan De Gendt?

In JTO is Marjan actief op drie fronten: ze speelt nog steeds in voorstellingen (Lotje, Kleine Draak), geeft lessen Kinderspel en is coördinator.

Marjan is ook een zoeker, al heel haar leven lang.  En net zoals haar alter ego ‘Lotje’, is ze zeer nieuwsgierig.  Marjan wil mensen verbinden.  Daardoor probeert ze heel veel dingen uit.   Ze blijft een grote speelvogel, maar beseft maar al te goed dat je moet beginnen vanuit je binnenkant en met de bril waarmee je naar iets kijkt. Binnenstebuiten is een grote droom van haar: mensen verbinden vanuit de kracht van kwetsbaarheid. Ze wil haar twee oren inzetten om jongeren te horen en te laten ontdekken dat ze erbij horen.

Kalender ‘Babbeluut met Marjan’ (12 tot 15-jarigen)
 • Maandag 11 oktober 2021
 • Maandag 25 oktober 2021
 • Maandag 15 november 2021
 • Maandag 29 november 2021
 • Maandag 13 december 2021 (in overleg met de groep kan de les nog verplaatst worden)

Kalender ‘Relaxatie en meditatie met Braam’ (14 tot 21-jarigen)
 • Maandag 11 oktober 2021
 • Maandag 18 oktober 2021
 • Maandag 8 november 2021
 • Maandag 15 november 2021
 • Maandag 6 december 2021

Kalender ‘Mantra zingen en Yin Yoga met Veerle’ (12 tot 112-jarigen)
 • Maandag 11 oktober 2021
 • Maandag 18 oktober 2021
 • Maandag 25 oktober 2021
 • Maandag 15 november 2021
 • Maandag 29 november 2021
 • Maandag 6 december 2021
 • Maandag 13 december 2021
 • Maandag 20 december 2021