Binnenstebuiten

Bij Jeugdtheater Ondersteboven kan je al meer dan 20 jaar theater- en musicalles volgen.  In die lessen ligt de focus op geloofwaardig een personage neerzetten, een verhaal vertellen, vertrekkend vanuit je eigen, authentieke ‘ik’.

De talrijke voorstellingen die JTO voor het publiek bracht, hadden ook altijd een boodschap, een doel en de ziel van de acteurs en de regisseur zaten er telkens in verweven. 

Binnenstebuiten gaat nog een stapje verder.  Even geen drama of in de huid kruipen van een ander, maar afdalen in jezelf.  Stilstaan, verbinding maken met je eigen binnenkant, voelen wat er leeft en loslaten wat je nu niet meer nodig hebt.  Dit alles in een fijne, warme groep, waar je helemaal jezelf mag zijn.  

Op maandagavond keren we onszelf dus ‘binnenstebuiten’ met Veerle Hollevoet, een samenwerking tussen JTO en Poppins & Pan vof, het bedrijf van Marjan en Stefan.

Voor een kort overzicht is hier de flyer.

Wie is Veerle Hollevoet?

Veerle kwam je al bij Jeugdtheater Ondersteboven tegen ten tijde van ‘Merry Scrooge-mas’, de eerste musical van JTO. Later speelde ze in JTO de meest gevaarlijke spin in de musical ‘Magrasda’. 10 jaar later werd ze de meest dramatische koningin in de voorstelling ‘De dochter van de Boevenkoning’, maar ook in ‘Onder de tafel’ liet ze mooie dingen zien. 

Veerle geeft zich altijd volledig.  Ze gaat ervoor.  Komt ze een obstakel tegen, dan zoekt ze naar oplossingen.  Tijdens die zoektocht leerde ze yoga kennen, mantra zingen en nog veel meer.  Ze heeft haar eigen bedrijf ‘the sound of the soul’ en geeft zalige massages.  Bij Veerle keer je naar binnen, kom je thuis om daarna weer alles te kunnen geven.

Is het magie die bij haar in de lucht hangt?  Kom het ontdekken. 

Wie is Marjan De Gendt? 

In JTO is Marjan actief op drie fronten: ze speelt nog steeds in voorstellingen (Lotje, Kleine Draak), geeft lessen Kinderspel en is coördinator. 

Marjan is ook een zoeker, al heel haar leven lang.  En net zoals haar alter ego ‘Lotje’, is ze zeer nieuwsgierig.  Marjan wil mensen verbinden.  Daardoor probeert ze heel veel dingen uit.   Ze blijft een grote speelvogel, maar beseft maar al te goed dat je moet beginnen vanuit je binnenkant en met de bril waarmee je naar iets kijkt. Binnenstebuiten is een grote droom van haar: mensen verbinden vanuit de kracht van kwetsbaarheid. Ze wil haar twee oren inzetten om iedereen te horen en te laten ontdekken dat ze erbij horen.   

Wat is Mantra Zingen?

In deze les benaderen we yoga op een muzikale manier. Stem- en ademhalingsoefeningen, enkele bewegingen om in het lichaam te komen en het zingen van mantra’s komen hier aan bod.

Bij het chanten reciteren we mooie Sanskriete klanken.  Woorden die reeds duizenden jaren oud zijn en worden ervaren als zeer rustgevend, vreugdevol met psychologische en helende krachten.  Het is een geweldige manier om emoties te ontgrendelen.

Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.  Je mag je voor elke sessie apart inschrijven.  Je hoeft geen volledig traject te volgen, maar er is wel een voordeel voorzien als je het traject volgt.

Wat is Live Music Yin Yoga?

Dit is een zachte, diepgaande les waarbij we 3 tot 7 minuten in een zittende of liggende pose blijven. Tussen de poses is er rust. Ondertussen neemt Veerle haar gitaar in de hand, zodat je mee kan ademen terwijl ze zingt.  De ademhaling komt daardoor veel dieper te liggen.  Ook kiest ze bewust muziek, bij nieuwe oefeningen die ze even moet ondersteunen, die dat effect heeft. 

Deze vorm van yoga creëert meer ruimte op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau, het brengt flexibiliteit en openheid in wie we zijn.  We willen in vele poses een diepe weerstand opzoeken en daar in ademhaling centraal stellen, waardoor er heel wat gevoeld en losgemaakt kan worden.

We maken onze dieperliggende bindweefsels sterker, elastischer en gezonder. Ook de organen krijgen hierdoor meer doorbloeding en energie, via de stretching van de meridianen.

Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.  Je hoeft geen volledig traject te volgen, maar er is wel een voordeel voorzien als je inschrijft voor de hele reeks.

Wat heb je juist nodig?

Als je komt Mantra Zingen, is het handig om een yogamat (of iets soortgelijks) mee te nemen, al kan je die ook lenen.    Ook mag je een boekje en een pen meenemen waarin je iets kan noteren of de teksten kan kleven. Gemakkelijke en warme kledij is aan te raden evenals een flesje water.  Heb je een zitkussen (meditatiekussen) of een bolster, dan mag je die ook meenemen. 

Voor de Live Music Yin Yoga zorg je voor gemakkelijke en warme, gemakkelijke (yoga) kledij, een yoga mat en een dekentje.  Heb je ook een blok, bolster en een riem, mag je die meenemen.  Heb je geen yoga mat, bolster of riem, dan kan je er eentje (tijdelijk) lenen bij ons.  Je kan ook, indien je dit wilt, deze spullen aanschaffen via Veerle, maar dat is geen verplichting.  We voorzien voldoende attributen.   

Wanneer?

De les Mantra Zingen begint om 19:00 uur, de sessie Live Music Yin Yoga start om 20:15 uurDe deuren openen 10 minuten op voorhand en worden gesloten voor aanvang van de les.    

Waar?

De lessen gaan door in het gebouw van Jeugdtheater Ondersteboven, Driegaaienstraat 117 te Sint-Niklaas (ingang via parking Rexel). 

Prijs?

Proefles voor nieuwe klanten: € 11

Losse les: € 14

Bundel Mantra Zingen of Live Music Yin Yoga: € 12/les

Combi-bundel Mantra Zingen en Live Music Yin Yoga: € 11/les

Kansenpas ook mogelijk

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor een les of bundel?  Even lekker wat tijd voor jezelf maken en te herbronnen.  Stuur een mailtje naar binnenstebuiten@jto.be.  We sturen je de juiste betaalgegevens dan door. 

Bij een betaling schrijf je de prijs over op het rekeningnummer BE88 6528 5516 7341 (Poppins & Pan) met vermelding Binnenstebuiten + naam. 

Ben je toch verhinderd, laat dan iets weten aan Marjan op het nummer 0486/78.39.53 zodat er niet nodeloos gewacht hoeft te worden. 

Dit wordt weer heerlijk verbinden, dus heel graag tot yin!

Groetjes,

Veerle en Marjan