Binnenstebuiten gaat verder

Wat gebeurt er allemaal in ons mooie theaterhuis op maandagavonden?

Welzijn en je goed voelen krijgt een extra dimensie binnen onze 4 muren. Je keert dan naar binnen en wat je niet meer nodig hebt, mag naar buiten komen om los te laten.    

En zo werkt Jeugdtheater Ondersteboven samen met Poppins & Pan, om onszelf “binnenstebuiten” te keren en worden de maandagen magisch door yoga, meditatie, muziek en beweging in een verdiepende vorm aan te bieden.

Bhakti Yoga

In deze les benaderen we Yoga op een muzikale manier. Stem- en ademhalingsoefeningen, enkele bewegingen om in het lichaam te komen en het zingen of reciteren van mantra’s komen hier aan bod. Bij het chanten reciteren we mooie Sanskriete klanken. Het creëert een meditatieve gemoedstoestand, omdat de trillingen resoneren in je lichaam.

Woorden die reeds duizenden jaren oud zijn en worden ervaren als zeer rustgevend, vreugdevol met psychologische en helende krachten.

Het is een geweldige manier om emoties te ontgrendelen. Veerle inspireert je tussendoor met levenswijsheden & verhalen.

De les is zowel voor beginners als gevorderden.

Yin Yoga live music

Dit is een vertragende manier van lesgeven waarbij we 3 tot 7 minuten in een zittende of liggende pose blijven. Tussen de poses is er rust. We willen in vele poses een diepe weerstand opwekken, waardoor er heel wat gevoeld en losgemaakt kan worden.

Deze vorm van yoga creëert meer ruimte op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau: het brengt flexibiliteit en openheid in wie we zijn. We maken onze dieperliggende bindweefsels sterker, elastischer en gezonder. Ook de organen krijgen hun heling, via de meridiaanlijnen.

Het extraatje op deze magic monday is dat er in deze les ook gewerkt wordt met live muziek, wat de link met het theaterhuis alleen maar versterkt.

Stem, resonantie, trillingen en mooie momenten creëren, er stil van worden. Zowel mentaal als fysiek word je op een diep niveau geraakt, tot in het diepste van je cellen. Verstild, overspoelt een gevoel van rust je tot in de kern van je ‘zijn’.

“The proof of the pudding is in the eating”, dus kom het zeker eens zelf ervaren.

Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.

Je kan een volledig traject volgen, wat je een voordeel geeft op lichamelijk vlak, maar ook financieel per les. Dan heb je meteen ook voorrang, want de plaatsen zijn beperkt, omwille van alle corona regels die nu gelden.  We vragen wel, zelfs als je de volledige reeks boekte, om je elke week aan te melden via een berichtje of mailtje.

“De reis naar binnen” was het thema in 2021. “Open je hart” wordt het thema van onze eerste reeks in 2022.

Wij hebben er alvast heel veel zin in. Kom je eens mee proberen? Boek dan gerust een proefles en kom de magie zelf mee ervaren .

 

10 lessen “ Open je hart”- januari tot maart

 Bhakti Yoga – 10 plaatsen – 19.30u-20.30u

Yin Yoga – 16 plaatsen – 20.45u-21.45u

Les 1: maandag 10 januari

Les 2: maandag 17 januari

Les 3: maandag 24 januari

Les 4: maandag 31 januari

Les 5: maandag 7 februari

Les 6: maandag 14 februari

Les 7: maandag 21 februari

Krokusvakantie: geen les

Les 8: maandag 7 maart

Les 9: maandag 14 maart

Les 10: maandag 21 maart

*maandag 28 maart: optie inhaalles

Lessenreeks Bhakti Yoga

10 lessen

125 euro

Lessenraaks Yin yoga

10 lessen

125 euro

Combi Bhakti Yoga én Yin Yoga

222 euro

Proefles

11 euro

Losse les

14 euro

Benodigdheden:

warme kledij, water/thee, yoga mat*, blok*, bolster*, dekentje, riem*, boekje om iets in te schrijven

*We voorzien een 10-tal yoga-matten, bolsters, riemen en blokken om even uit te proberen.  Je kan deze attributen ook aanschaffen bij Veerle voor of na de les.