Binnenstebuiten: 6 sessies rond de elementen

Binnenstebuiten, een laatste zesdelige reeks voor dit schooljaar

Even tot stilstand komen, een rustpauze nemen, wat innerlijk opruimwerk doen, ja, dat gebeurt er op maandagavond in de gebouwen van JTO. 

We kiezen ervoor om nog 6 sessies Binnenstebuiten te organiseren op maandagavond in april, mei en juni om even rond de elementen te werken.

Veerle (Hollevoet) neemt ons tijdens haar lessen Mantra’s Zingen en Live Music Yin Yoga naar een andere plek mee.  Geen verre oorden, al vertelt ze over gebruiken waar we in onze Westerse wereld geen aandacht voor hebben.  Die plek is gewoon verbinding maken met je eigen binnenste.  We laten onze stem klinken en we rekken ons lijf op zo’n manier dat blokkades kunnen oplossen.  Haar gitaar en stem helpt ons bij beide lessen: Mantra Zingen en Live Music Yin Yoga. 

Als je het niet uitprobeert, kan je niet weten (en voelen) wat er bij jou vanbinnen kan veranderen.  Dus, kom even proberen en zet een eventuele weerstand of gebrek aan tijd opzij.  Wie weet hoeveel energie er nadien wel vrijkomt.   

 

Mantra’s Zingen (vanaf 12 jaar): nieuwe lesuren: 19:00 – 20:00

In deze les benaderen we Yoga op een muzikale manier. Stem- en ademhalingsoefeningen, enkele bewegingen om in het lichaam te komen en het zingen van mantra’s komen hier aan bod.

Bij het chanten reciteren we mooie Sanskriete klanken.  Woorden die reeds duizenden jaren oud zijn en worden ervaren als zeer rustgevend, vreugdevol met psychologische en helende krachten.  Het is een geweldige manier om emoties te ontgrendelen.

Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.  Je mag je voor elke sessie apart inschrijven.  Je hoeft geen volledig traject te volgen, maar er is wel een voordeel voorzien als je het traject volgt.

Benodigdheden: (warme) gemakkelijk zittende kledij, yoga mat, zitkussen, bolster of meditatiekussen*, schriftje, water

 

Live Music Yin Yoga (vanaf 12 jaar) nieuwe lesuren: 20:15 – 21:15

Dit is een zachte, diepgaande les waarbij we 3 tot 7 minuten in een zittende of liggende pose blijven. Tussen de poses is er rust. Ondertussen neemt Veerle haar gitaar in de hand, zodat je mee kan ademen terwijl ze zingt.  De ademhaling komt daardoor veel dieper te liggen.  Ook kiest ze bewust muziek, bij nieuwe oefeningen die ze even moet ondersteunen, die dat effect heeft. 

Deze vorm van yoga creëert meer ruimte op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau, het brengt flexibiliteit en openheid in wie we zijn.  We willen in vele poses een diepe weerstand opzoeken en daar in ademhaling centraal stellen, waardoor er heel wat gevoeld en losgemaakt kan worden.

We maken onze dieperliggende bindweefsels sterker, elastischer en gezonder.

Ook de organen krijgen hierdoor meer doorbloeding en energie, via de stretching van de meridianen.

Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.  Je hoeft geen volledig traject te volgen, maar er is wel een voordeel voorzien als je inschrijft voor de hele reeks.**

Benodigdheden: (warme) yoga kledij, yoga mat, blok*, bolster*, dekentje, riem*

 

*We voorzien een 10-tal bolsters, riemen en blokken om even uit te proberen.  Een yoga mat en een dekentje breng je best zelf mee, al kan je een yoga mat ook even tijdelijk lenen. 

**De reeks bestaat uit 6 lessen.  Bij de combi Mantra Zingen en Live Music Yin Yoga is er nog meer voordeel. 

 

Kalender Yoga en de elementen

25/04: hout

09/05: water

23/05: vuur

30/05: metaal

13/06: aarde

20/06: lucht

 

Tijdstip en investering

19:00 – 20:00: mantra’s zingen, 6 sessies – € 75

20:15 – 21:15: live music yin yoga, 6 sessies – € 75

19:00 – 21:15: mantra’s zingen én live music yin yoga, 12 sessies – €131

 

Losse les aan € 14

Nieuwe leerling aan voordeeltarief van € 11