Anneleen De Smedt

Anneleen De Smedt volgde na de humaniora eerst een opleiding Ergotherapie aan de Arteveldehogeschool in Gent. Daarna volgde ze haar passie en ging ze studeren aan de Academie voor Theater van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. 

Daar studeerde ze cum laude af als docent/regisseur met de theaterproductie ‘Antropos’, een bewerking op de theatervoorstelling ‘Atropa’ van Tom Lanoye. 

Bij JTO geeft Anneleen dramales aan de Dramastudio’s en Dramakids en wordt ze ingezet bij verschillende workshops en musicalstages. Als artistiek coördinator bij ‘De Broedplaats’ ondersteunt ze jonge makers bij het ontwikkelen van hun theatraal product. Sinds kort maakt ze ook deel uit van het team dramadocenten bij NTGent waar ze verschillende (productie-)workshops en spiegelprojecten begeleidt.

De voorbije jaren maakte Anneleen ook theaterproducties zoals ‘Stiltebreker’ (Jeugdtheater Ondersteboven) en ‘Melk en Honing’ (Afslag Eindhoven), dat speelde op Over Het IJ Festival in Amsterdam en de Dutch Design Week in Eindhoven. Ook werkte ze als regieassistent bij het musicalspektakel ‘Zoo Of Life’ (Luc Stevens Producties). Ze deed ook de regie bij verschillende eindexamens Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Naast het maken en lesgeven was Anneleen ook te zien in de voorstelling ‘Onder het melkwoud’ (Afslag Eindhoven).