Evi Yanasakilla Soors Solis

Evi Yanasakilla Soors Solis kwam in haar jonge tienerjaren, toen ze vanuit Nicaragua naar België verhuisde, voor het eerst in aanraking met theater. Ze ging theaterworkshops volgen in De Stal (Het Paleis) om haar Nederlands bij te schaven. Toen werd ze geprikkeld door het vak. Later kwam ze in aanraking met Forumtheater, en na jaren actief te zijn in een Forumtheater groep besloot ze om de kracht van theater te gaan onderzoeken. 

Ze werd toegelaten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, voor de opleiding Docent Theater. Tijdens haar opleiding ging ze op zoek naar wat voor haar de grootste kracht van theater is: een verhaal kunnen vertellen waarbij je verbinding zoekt, vindt en voelt. Ze maakte daar haar afstudeervoorstelling ‘Tussen Vier Muren’, gebaseerd op het leven van de spelers ondersteund met een fictief jasje. 

Nu is ze actief als vaste dramadocente bij Jeugdtheater Ondersteboven en als bij Thearte in Kortrijk. Daarnaast geeft ze theater als middel sessies (op basis van Forumtheater-technieken) aan niet-Nederlandstalige vrouwen in Het Oude Badhuis en Centrum De Wijk in Antwerpen. Daarnaast is Evi ook vaste dramadocente bij Kamer 58 vzw, waar ze sinds kort ook medebestuurslid is.