Hannes Vandersteene

Na de humaniora volgde Hannes eerst een opleiding orthopedagogie aan de Hogeschool Gent. Pas daarna besloot hij om musical te gaan studeren. Hij volgde eerst het voorbereidend jaar musical aan De Kunsthumaniora te Antwerpen, en daarna de opleiding musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij afstudeerde met de productie ‘Spring Awakening’.
In 2021 behaalde Hannes ook zijn specifieke lerarendiploma binnen het vakgebied musical aan het KCB.

Hannes speelde mee in de spektakelmusical ’14-18′ (Studio 100) en was ook te zien als Benny in ‘Rent’ (InTeam Producties). Verder was hij te bewonderen als D’Oncre in ‘Beauty and the Beast’ (Marmalade), Fridolin Weber in ‘Mozart’ (Music Hall), Bram in ‘Zoo of Life’ (Luc Stevens Producties) & Fezziwig in ‘Scrooge’ (Music Hall). Verder speelde hij ook nog in de producties ‘Er was eens’, ‘Assepoester’, ‘Brandweerman Sam’ (Deep Bridge) en ‘Kiss of the Spiderwoman’ (InTeam),
Op televisie vertolkte Hannes de rol van Kobe in de Ketnetserie ‘GoGoGo!’, en speelde hij gastrollen in o.a. ‘Familie’ en ‘De Kotmadam’. Hij is ook te zien in diverse commercials.

Hannes nam ook de regie op zich van enkele musicals zoals ‘Jan Zonder Vrees’, ‘Niemandsland’,  ‘Het Ei Van Oom Trotter’ & ‘Trudo & Amelia’.

Hij geeft regelmatig workshops en musicalstages, en is natuurlijk al jaren dramadocent bij Jeugdtheater Ondersteboven. Daarnaast is hij als docent musical of spel betrokken bij de muziekacademies te Beveren, Grimbergen en Willebroek.

Niet te vergeten: bij JTO zet Hannes al enkele seizoenen de Vlaamse theaters in vuur en vlam met de kindermusical ‘Kleine Draak’!