Janis van dorsselaer

Janis zette haar eerste stapjes in de musicalwereld op 8-jarige leeftijd. Als kind speelde ze mee in verschillende amateurmusicals en volgde ze lessen bij Jeugdtheater Ondersteboven. Wanneer ze besloot van haar hobby haar beroep te maken ging ze naar de Kunsthumaniora in Antwerpen, en in 2013 werd ze toegelaten tot het Fontys conservatorium in Tilburg, richting Muziektheater. 

In haar laatste opleidingsjaar werd Janis aangenomen voor de musical ‘Beauty and the Beast’ (Marmalade). Een paar maanden later vertrok ze met haar diploma op zak,richting Duitsland om daar te in de musical ‘Tanz der Vampire’ (Stage Entertainment) te spelen. Daar was ze drie jaar lang deel van het ensemble en understudy voor twee rollen.

Sinds 2014 is Janis vocal coach in groepslessen, privélessen en masterclasses bij verschillende organisaties. Ook is ze al jarenlang zangdocent van meerdere professionals in Duitsland. Als voorbereiding op het docentschap deed Janis tijdens haar opleiding in Tilburg een educatieve minor, en na het afstuderen haalde ze haar Level 1 en 2 van Estill Voice Training (EVTS).

Bij JTO gaf Janis enkele jaren zangles in de Musicalopleiding en ging ze als docent mee op verschillende stages. In 2020 startte ze er de lessenreeks Sing Your Heart Out.