Jordy Putzeys

Jordy Putzeys studeerde af aan de dansafdeling van de Kunsthumaniora Brussel, waar hij les kreeg in klassieke en moderne dans van Kiril Malehounov, Elsa Bosma en Roxane Huilmand. Hierna zette hij zijn studies verder aan de ArtEZ University of the Arts te Arnhem (NL), waar hij les kreeg van o.a. Philip Taylor, Marta Nejm en Aryeh Weiner.

Op het podium was Jordy te zien in diverse producties waaronder ‘Bachianas’ (fABULEUS), ‘Death In Venice’ (De Muntschouwburg/La Monnaie), ‘Vaiana, de musical’ (Belarte VZW), ‘K3 Vlindershow’ & ’20 jaar K3’ (Studio100). Hij was ook te zien in de K3-film ‘Love Cruise’.

Verder is Jordy actief als freelance artiest voor verschillende agentschappen, waarbij hij samenwerkt met diverse artiesten voor shows en videoclips. Hierbij verleende hij reeds zijn medewerking aan shows als Het Schlagerfestival, De Foute Party van Q-Music en het Rijvers Festival.

In 2013 haalde hij de liveshows van het VTM/RTL-programma ‘So You Think You Can Dance’.

Op niet-artistiek vlak is Jordy werkzaam bij Music Hall, waar hij vooral op commercieel vlak helpt verschillende musicalproducties tot stand te brengen. 

Sinds 2020 is Jordy ook actief als dansdocent in de Musicalopleiding bij JTO.