Marjan De Gendt

Marjan studeerde musical aan het Conservatorium te Brussel en aan de MAF te Tilburg. Dat deed ze nadat ze een diploma haalde als lerares lager onderwijs. De combinatie is voor haar heel belangrijk: ze houdt van lesgeven én ze houdt van spelen. In het jeugdtheater kan ze echt haar ei kwijt. Het liefst werpt ze ideeën op waar nadien voorstellingen uit groeien. Zo maakte ze samen met Stefan voor het educatieve theaterhuis Eduart de voorstellingen ‘Burenboel!’, ‘Oorsmeer, Schoensmeer’ en ‘Foert’.

Ze mocht ook werken voor Judas Theater, IXx-Pharma, Uitgezonderd Theater en Tweelicht & Zoon, maar haar hart heeft ze verloren bij JTO. Daar voelt ze zich écht thuis.  

Je kon Marjan in JTO aan het werk zien in ‘Alleen Op De Wereld’ en ‘Un Pinocchio Particolare’. Ze mocht haar andere theatrale kleuren, de minder speelse en vooral filosofische kant, ook tonen in ‘Antropos’ en in ‘Stiltebreker’. Maar waarschijnlijk ken je haar het best als Beppo uit ‘Kleine Draak’ of als dat nieuwsgierige heksje dat luistert naar de naam ‘Lotje’.  

Marjans stem is ook soms te horen op radio en tv. Ze spreekt regelmatig tekenfilms en -series in. Ook haar gezicht duikt af en toe op in reclame.  

Marjan is al sinds 2005 een deeltje van JTO. Ze bouwt ondertussen ook al zo lang mee achter de schermen aan het productiehuis en aan de theaterschool. Intussen heeft ze al in elke opleiding gewerkt, maar de laatste jaren kiest ze om voornamelijk de lessen Kinderspel uit te werken en workshops te geven.