Simon Vander Beken

Simon begon piano te spelen toen hij 5 jaar oud was. Hij werkte de muziekschool af en breidde zijn interesses uit met jazz, pop, gitaar en zang. Hij studeerde in 2010 cum laude af als Master in de Muziekproductie aan het Conservatorium Gent, en voegde daar de Specifieke Lerarenopleiding aan toe (2011, magna cum laude). 

Sinds 2010 is hij aan de slag als freelancer met een passie voor alles wat met muziek of klank te maken heeft. Hij mixt trailers en tv-programma’s voor DPG Media (VTM), deed opnames in de Bijlokestudio, gaf pop-pianoles bij Popacademix, neemt klassieke concerten op voor Festival Van Vlaanderen, en nog veel meer. 

Voor en met het bedrijf Twin4u verzorgde hij het live geluid voor talloze concerten en (musical-) voorstellingen: Muerto!, Kaatje, ‘Tom Dice, Blood Brothers, Aspe, The Last 5 Years, Assisen, Magdalena, Pippi Zet De Boel Op Stelten, 3 Musketiers, … én de JTO-producties ’13’ in 2013 en de ‘Jubileumconcerten’ eind 2018. 

Simon kwam aanvankelijk bij JTO terecht als pianobegeleider voor enkele toonmomenten en voelde al snel een klik. Sinds 2012 maakt hij als zangdocent & koorleider vast deel uit van de JTO-ploeg, zowel in de musicalopleiding als voor de zomerstages. Hier combineert hij zijn vaardigheden als docent, pianist, zanger, arrangeur en klankman om zo het beste uit de jongeren naar boven te halen.