Stefan Van Guyse

Stefan is in 2001 afgestudeerd aan de Toneelacademie van Maastricht (Hogeschool Zuyd). Als dramadocent deed hij stage in Het Paleis. Om zich ook als zanger binnen het musicalgenre te scholen, volgde hij privézangles bij Gini Velt en Roel Vankerckhoven. 

Hij is artistiek leider, opleidingscoördinator, dramadocent en regisseur bij zijn zelf opgerichte Jeugdtheater Ondersteboven vzw (JTO), dat in 2018 25 jaar bestond. In 2020 werd hij aangesteld als CEO van JTO. Daarnaast is hij freelance regisseur, acteur, componist en dramadocent en is daarbij gespecialiseerd in het werken met jongeren. Hij werkt(e) o.a. voor Het Paleis, Music Hall, Studio 100, Uitgezonderd Theater, Judas Theaterproducties, Figurentheater Tieret, Odisee Hogeschool, GBS Reynaerdijn en Toneelacademie Maastricht. 

Voor de musicals ‘Peter Pan’, ‘De Drie MuskeViers’ en ‘The Scarlet Pimpernel’ deed hij ook de gevechts-enscenering (theaterschermen). Hij deed de acteurs- en eindregie voor het slotspektakel van het Reynaertjaar ‘Het Land van Reynaert’ in Sint-Niklaas. Voor de musical ‘Muerto’ was hij spelcoach van de jongerencast en regieassistent van James Cooke. In 2017 maakte hij het opmerkelijke theater-en filmspektakel ‘Het Mysterie van Kemzeke’ ter ere van het 900-jarig bestaan van zijn dorp. In maart 2018 maakte hij daarvan meteen ook een langspeelfilm die te zien was in de Siniscoop te Sint-Niklaas. 

Stefan componeerde en speelde de muziek voor o.a. ‘Magrasda’, ‘Het Oneindige Verhaal’, ‘Alleen op de wereld’, ‘Lotje de musical’ en ‘Kleine Draak de musical’. Hij werkte voor enkele composities samen met auteur Jos Dom.

Met ‘Lotje’ behaalde hij met de productie in 2012 de cultuurprijs van Sint-Niklaas en toerde hij met het gezelschap gedurende 5 jaar door het Vlaamse land. In 2019 regisseerde hij voor het 150-jarig bestaan van de Stadsschouwburg van Brugge de musical ‘3 Musketiers’ (Kotékoer vzw en Team Jacques vzw).

Als acteur speelde hij o.a. in ‘Becoming Stories’ (Het Paleis), speelde hij als understudy van Aron Wade de rol van Peter Pan in de gelijknamige musical (Music Hall) en zat hij daar in het ensemble als piraat. In 2010 speelde hij Roger in de Vlaamse versie van de rockmusical ‘RENT’ (Bohemian Productions). Hij maakte deel uit van de cast van de tourproductie ‘Un Pinocchio Particolare’ van Jos Dom (JTO). In de ‘Piet Piraat Halloweenshow 2011’ (Studio 100) gaf hij als poppenspeler gestalte aan het grappige figuurtje Max, de muis.