forum contact
Wie zijn we?
 
De vereniging
Het bestuur

 

De vereniging


Wie we zijn

Jeugdtheater Ondersteboven vzw (kortweg JTO) is één van de weinige jeugdtheatergezelschappen uit het Waasland dat sinds 1993 bestaat en werkt, niet alleen vóór, maar ook met jongeren.

In januari 2002 is JTO een vzw geworden. Deze nieuwe verenigingsvorm laat toe om verder te groeien en de Vlaamse kinderen, jongeren en volwassenen nog meer te laten genieten van opleidingen, workshops en producties.

De huidige statuten kan je hier raadplegen: gecoördineerde statuten.


Wat we doen

JTO is voornamelijk een huis voor korte workshops, langer lopende cursussen, opleidingen en vakantiestages! Voor deze opleidingen werken we steeds met ervaren, gediplomeerde vakdocenten. Lees er alles over op de doeselvies-pagina's!


Niet alleen opleidingen

Naast opleidingen brengt JTO ook theater- en musicalproducties voor kinderen, jongeren en iedereen die jong van hart is. Per theaterseizoen worden ten minste 2 producties gebracht.

Maar we kijken ook buiten de grenzen van Sint-Niklaas. Waar mogelijk brengen we onze voorstellingen op locatie of gaan producties op reis!

Een overzicht van onze producties kan je vinden op komiessien-pagina's!


Werking

JTO heeft enkel een vast bestuur, geen vaste spelersploeg. Voor elke productie gaan we dan ook op zoek naar de juiste mensen. Vaak gebeurt dat door open audities zodat er steeds plaats is voor nieuw, aanstormend talent!

Zowel onze docenten als de regisseurs zijn freelance en komen uit het professionele veld. Ze zijn allemaal gebeten door het vak, staan soms al jaren op de planken en hebben dan ook zeer veel ervaring.

Daarnaast doen we beroep op heel wat vaste en losse medewerkers. Al deze vrijwilligers hebben een groot hart voor theater en geven zich dan ook steeds ten volle. Waarvoor onze grote dank!