FAQ

Tijdens schoolvakanties is er geen les. Wel kan het zijn dat die gebruikt worden om lessen die weggevallen zijn, in te halen.

Bij De Spotjes, Kinderspel, Dramakids en Musicalkids mag je de eerste les GRATIS proberen. Wel moet je je daarvoor inschrijven, zodat we weten wie we mogen verwachten tijdens die les. Na die les mag je dan laten weten of je de opleiding wil verderzetten. Laat je gegevens achter op deze pagina om je voor een proefles in te schrijven.

Voor de betaling van je opleiding wacht je altijd de factuur af. Die wordt per e-mail verzonden. Per jaar krijg je 2 facturen, 1 per traject. Traject 1 stopt aan de kerstvakantie. Traject 2 begint na de kerstvakantie.

Je kan in principe voor traject 1 apart inschrijven en dan later beslissen of je traject 2 ook doet. De meeste deelnemers kiezen voor een heel schooljaar. Traject 2 is altijd het vervolg van traject 1. Dus je kan niet voor traject 2 alleen inschrijven. Uitzonderingen hierop zijn leerlingen die bijvoorbeeld een vorig jaar enkel traject 1 volgden. Zij kunnen dan later traject 2 doen, op voorwaarde dat er dan nog plaats is in die groep.

De audities zijn vooral om te kijken op welk niveau je op dat moment zit, en hoe we dan best de groepen kunnen indelen. We kijken daarbij naar leeftijd én naar niveau, zodat je optimale leerkansen krijgt.

Ja, omdat je ons misschien wel eens zou kunnen verrassen na een grote vakantie. Enkel leerlingen die het vorige schooljaar in het laatste ‘jaar’ of de ‘hoogste’ groep zaten, dienen geen auditie meer te doen. Zij kunnen immers niet meer ‘stijgen’.

De leerlingen die het vorige schooljaar een volledig traject hebben afgelegd, krijgen eerst de mogelijkheid om in te schrijven, voor we de inschrijvingen openstellen voor het grote publiek. De leerlingen die vorig jaar op de wachtlijst stonden, krijgen na de huidige leerlingen ook nog voorrang, zodat ze niet weer op de wachtlijst belanden.

In principe geldt die voorrangsregeling ook voor het musicalkamp en alle andere stages. Alleen willen we op het musicalkamp (dat we maar 1x per jaar organiseren) de mogelijkheid hebben om jongeren uit 3 verschillende provincies mee te nemen, met een minimum van 5 per provincie. Dus worden er per provincie sowieso 5 plaatsen ‘voorbehouden’.

De andere musicalstages worden sowieso in verschillende provincies georganiseerd, dus daar hoeven er geen leerlingen uit verschillende provincies in te schrijven.

Zowel in Waregem als in Sint-Niklaas is er gratis wifi. Deze is in alle zalen beschikbaar.

Ja, dat mag. Zij mogen alleen niet de les bijwonen. Voor de wachtende ouders beschikken we over een foyer waar men iets kan drinken, lezen, wat kan werken. Daar is ook gratis wifi.

Nee, natuurlijk niet. Die foyer is er ook om bij te kletsen, te pauzeren. Het is zelfs toegelaten tijdens de lessen om je eigen drank en versnapering mee te brengen. Maar we vinden het wel fijn als er iets gekocht wordt, omdat je op die manier ook JTO steunt.

Dat kan! Onze zalen staan ook ter beschikking voor repetities van andere verenigingen, vergaderingen, … maar natuurlijk niet op momenten dat er lessen of andere activiteiten van JTO plaatsvinden.
Neem contact met ons op via de pagina Verhuur als je geïnteresseerd bent.
Fuiven, huwelijksfeesten, feesten die tot na middernacht duren, … zijn niet toegelaten. JTO maakt enkel de uitzondering voor zichzelf tijdens het slotfeest. Daarvoor hebben we afspraken met de buren.