Nieuws

JTO Kick-Off

De voorbije weken, maanden is er achter de schermen van JTO al heel wat gebeurd. En momenteel zijn de laatste werken van fase 1 van de infrastructuur-aanpassingen bezig. Graag stellen wij jullie met trots die vernieuwingen voor en geven we meteen ook een overzicht van de plannen van het komende schooljaar in de JTO – kick-off op zondag 3 oktober!

Ben je ingeschreven in het familiekoor, dan word je sowieso al verwacht voor de eerste koorsessie vanaf 10:00 (een weekje vroeger dan gepland!). Om 10:30 start sowieso de les. Aansluitend (12:30) krijgen jullie als eerste testpubliek het infomoment over de plannen

Meer lezen »

Nieuw: Binnenstebuiten

Bij Jeugdtheater Ondersteboven kan je al meer dan 20 jaar theater- en musicalles volgen. In die lessen ligt de focus op geloofwaardig een personage neerzetten, een verhaal vertellen, vertrekkend vanuit je eigen, authentieke ‘ik’.

De talrijke voorstellingen die JTO voor het publiek bracht, hadden ook altijd een boodschap, een doel en de ziel van de acteurs en de regisseur zaten er telkens in verweven.

Binnenstebuiten gaat nog een stapje verder. Even geen drama of in de huid kruipen van een ander, maar afdalen in jezelf. Stilstaan, verbinding maken met je eigen binnenkant, voelen wat er leeft en loslaten wat

Meer lezen »

JTO 2.0: ook het gebouw vernieuwt… fase 1

Plannen! JTO heeft heel wat plannen. We willen vernieuwen. En … de eerste fase is gestart.
Die toiletten, die hadden hun beste tijd toch wel gehad. We voelden ons er echt niet meer op ons gemak. 😉
Onze projectleider, Bart De Bock (papa van Juliette uit Kinderspel), zorgde voor een plan en een eerste opzet en enkele helpende handen braken de boel af! Letterlijk dan toch, want wat hebben ze al fantastisch werk verzet! Sem, Rohan, Stijn, Stefan, Charles-Louis, Pallieter, Ena en Xem offerden hun zaterdag op en gingen met de sloophamer, kruiwagens en bergen vol goesting aan de slag

Meer lezen »

Het JTO-familiekoor proefdag 2

Het JTO-familiekoor! Wat begon als een wild idee, groeide voor een eerste keer uit tot een ontzettend fijn meerstemmig familiesamenzijn. Met 70 waren ze op de eerste proefles, eind juni, veilig op afstand van elkaar en toch vakkundig samengebracht door onze koorleider, Myrthe. Kinderen, jongeren, ouders, grootouders, mannen en vrouwen, het werd een bonte bende met een grote glimlach op het gezicht. Ze zongen verschillende dingen, want we willen ons niet beperken in ons repertoire. Heb je ook zin om zo’n proefmoment mee te maken? Schrijf je in, want op zondag 18 juli om 10:30 komt ‘Proefdag 2’ eraan. En

Meer lezen »

Plaatsen musicalkamp

Beste vrienden van JTO,

De zomervakantie is gestart en zo ook onze musicalstages. Op elk van die stages is nog plaats. Ook voor ons MUSICALKAMP (met overnachting) dat doorgaat van 31 juli tem 7 augustus!

Meer lezen »

Inschrijven voor volgend schooljaar kan weer!

Begint het nu al te kriebelen om volgend jaar terug te starten aan je opleiding? Of ben je nieuw en wil je graag kennismaken met onze theaterschool? Dat kan!

Kinderen -12 kunnen in juni reeds kennismaken met JTO op onze vriendjesdagen/proeflessen. Daarvoor volstaat het om dit formulier in te vullen. Later krijg je daarvoor een definitieve uitnodiging. Geen proefles nodig? En wil je al zeker zijn van een plekje in de opleiding? Schrijf je dan nu maar in! Dat kan via de link.

Meer lezen »

De toonmomenten… door weer en wind!

Woensdag 26 mei werden ons laatste toonmomenten losgelaten op het publiek. Twee weken lang doorstonden zowel publiek als spelers de soms zeer natte en winderige weersomstandigheden in ons pop-up-openluchttheater! Dat leverde regelmatig hallucinante beelden op. Gelukkig mochten we steeds rekenen op een begripvol en medewerkend publiek, dat ook af en toe onderdak moest gaan zoeken in hun auto of ondere onze schuiltentjes. Daarbij werd steeds heel netjes rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Een pluim voor de organisatie!

Meer lezen »

Welkom op de nieuwe website van JTO!

Hallo, jij daar!

Welkom op de nieuwe website van Jeugdtheater Ondersteboven, kortweg JTO.
Het afgelopen ‘corona-jaar’ heeft ons de kans gegeven om achter de schermen hard te timmeren aan de structuur en werking van JTO.
Eén van de zaken die we gerealiseerd hebben is deze nieuwe website. Met een heel team van mensen hebben we hieraan gesleuteld, geschreven, … En nu zijn we best fier op het resultaat!
Ga je gang – surf er even doorheen om ons te leren kennen, of ga op zoek naar een opleiding op jouw maat.

Vind je niet meteen wat je zoekt? Aarzel niet om ons

Meer lezen »