Onze visie op de theaterschool

JTO is misschien wel de leukste en warmste theaterschool van het land! Om dat te ondervinden, kom je best even kennismaken.

Enkele pijlers

We vinden het belangrijk dat ieder kind, met welke achtergrond ook, zich ontwikkelt vanuit de eigen talenten en mogelijkheden. Bij JTO is het familiegevoel van groot belang. Ieder kind, iedere jongere moet zich thuis voelen. Pas dan kan je echt ontwikkelen. En die ontwikkeling vertaalt zich naast de artistieke competenties ook in persoonlijkheid.

We geloven heel erg in de puurheid, de waarachtigheid van spelen. En dat willen we de kinderen leren, zowel in theater als in musical. Daarbij willen we dat ieder kind zich als individu ontplooit, maar vooral ook een teamplayer wordt.
De technische aspecten van drama, dans en zang zijn de basis van de opleiding. Ja, we zijn soms streng en we eisen soms veel, maar dat hoort erbij. Maar als we aan het einde van een opleiding of een stage op het podium staan, dan willen we dat iedereen (deelnemer, publiek of docent) ontroerd wordt en zegt: “Amai, dat was goed!”

We zijn ons bewust van het feit dat niet iedereen de financiële mogelijkheden heeft om zijn of haar kind alle kansen te geven. Daarop willen wij graag inspelen. Omdat kinderen en jongeren ontwikkelen bij ons voorrang heeft op winst maken, kunnen wij steeds in overleg gaan als het financieel een behoorlijke uitdaging wordt om hen de kans te geven zich bij ons aan te sluiten. Het volstaat daarvoor een mailtje te sturen naar opleidingen@jto.be.

Concreet

Om dit te bereiken hebben we ook duidelijke afspraken nodig.

Iedereen heeft respect voor iedereen en alles binnen JTO.

Iedereen krijgt gelijke kansen en evenveel aandacht.

Geen pestgedrag, en geen grensoverschrijdend gedrag. Daarvoor hanteren wij een nultolerantie.

De docenten worden zowel op basis van hun kwaliteiten als hun overeenstemming met de JTO-visie aangeworven.

Ter illustratie

Ter illustratie dat we de kwaliteit hoog houden, hebben onze cursisten in het verleden al les gehad van:

Michael Zanders, Aagje Dom, Evi Mastbooms, Dieter Verhaegen, Florian Boutonnier, Anna Van den Dooren, Hannes Vandersteene, Braam Verreth, Eddy Klein, Simon Vander Beken, Marjan De Gendt, Mike Wauters, Anneleen De Smedt, Evi Soors, Lotte Stevens, Janis van Dorsselaer, Lina Boudry, Olivier Bracke, Brent Pannier, Stéphania Casneuf, Jasper Heyman, Jeroen Logghe, Baptiste Vuylsteke, Michiel De Meyer, Gregory Van Damme, Stefan Van Guyse, Roel Van Kerckhoven …