Wij zijn JTO

Jeugdtheater Ondersteboven is een theaterschool, productiehuis en ontmoetingsplek voor iedereen met een passie voor theater en/of musical.
Als productiehuis bestaan we al sinds 1993 en sinds 2001 bieden we jaaropleidingen, workshops, coaching en vakantiestages aan die geleid worden door gediplomeerde docenten en maken we nog steeds regelmatig eigen producties.
Maar JTO is ook één grote familie. We werken namelijk niet alleen vóór, maar ook mét jongeren – niet enkel aan hun vaardigheden, maar ook aan hun persoonlijkheid. Daarbij staat JTO ook voor diversiteit en inclusie: kinderen en jongeren met mentale of fysieke uitdagingen voelen zich ook thuis bij JTO. Daarnaast is iedereen welkom, ongeacht welke culturele achtergrond die ook heeft.
Met plezier merken we dat heel wat kinderen en jongeren die les volgden bij JTO opgemerkt worden tijdens audities. Niet alleen om wat ze kunnen, maar vooral om wie ze ZIJN. Een aantal van onze leerlingen vond ook zijn weg in het professionele circuit, als uitvoerder en/of als docent.
Met vallen en opstaan hebben we in 30 jaar al een fantastische weg afgelegd, met vele prachtige herinneringen en mensen om ons heen.
In onze visie lees je hoe we dit proberen waar te maken.

De theaterschool

Opleidingen van een jaar, een week of een dag, we doen het allemaal. Eén ding hebben ze gemeen: al onze docenten zijn gedreven freelancers en komen uit het professionele veld. Ze zijn gebeten door het vak, staan soms zelf al jaren op de planken of hebben zeer veel ervaring.
Ontdek ons ruime aanbod op de theaterschool!

HET productiehuis

JTO maakt verschillende soorten producties.

We hebben reizende voorstellingen waardoor je ons in verschillende Vlaamse CC’s kan ontmoeten. We werken hiervoor met professionele acteurs. Zo toerden we 5 jaar rond met de familiemusical ‘Lotje’, en sinds 2018 vind je ons op de planken met ‘Kleine Draak’.

Daarnaast maken we ook grotere familieproducties voor en door jongeren.

DSC09085

EEN Ontmoetingsplek

JTO is een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Dankzij de medewerking van heel wat vrijwilligers hebben we in de Driegaaienstraat 117 in Sint-Niklaas een mooie accommodatie en een warme thuis gevonden. Het is op die plek dat we mensen samenbrengen. Naast productiehuis en theaterschool is het ook een plek om een evenement te organiseren of om gezellig samen te zijn.

Docenten JTO 2022 - 2023

Stéphania Casneuf
Vakgebied: zang, drama
Opleidingen: Musicalopleiding, Musicalteens Waregem, Musicalkids Sint-Niklaas en Waregem
Biografie
Marjan De Gendt
Vakgebied: drama, zang, beweging
Opleidingen: Kinderspel en workshops
Biografie
Anneleen De Smedt
Vakgebied: drama
Opleidingen: Dramastudio +
Biografie
Jordy Putzeys
Vakgebied: dans
Opleidingen: Musicalopleiding
Biografie
Stefan Van Guyse
Vakgebied: drama, zang
Opleidingen: Musicalopleiding, Musicalkids
Biografie
Evi Yanasakilla Soors Solis
Vakgebied: drama
Opleidingen: Dramastudio, Dramakids
Biografie
Myrthe Van Steenlandt
Vakgebied: zang
Opleidingen: Familiekoor
Biografie
Taja Boudry
Vakgebied: drama
Opleidingen: Spotjes, Musicalkids
Biografie
Pepijn Huysman
Vakgebied: drama
Opleidingen: Musicalkids, Musicalteens Waregem
Klik Hier
Gijs De Corte
Vakgebied: drama
Opleidingen: Musicalkids, Dramastudio
Klik Hier
Lotte Vereecken
Vakgebied: drama
Opleidingen: Dramastudio
Klik Hier
Ailin Delgado
Vakgebied: zang
Opleidingen: Musicalkids, Musicalteens Waregem
Klik Hier
Sem Reyns
Vakgebied: musical
Opleidingen: workshops
Klik Hier
Hazel Moens
Vakgebied: musical
Opleidingen: workshops
Klik Hier
Hannes Vandersteene
Vakgebied: drama
Opleidingen: workshops
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide

Coördinatie en management

Stefan Van Guyse
Algemeen directeur van JTO. Hij heeft de verantwoordelijkheid over de dagelijkse werking. Hij is de expert bij de opleidingen en heeft de artistieke leiding.
Tonia Van Bogaert
Deeltijds administratief bediende en voltijds vrijwilliger. Net als vele anderen als moeder blijven hangen als medewerker in JTO. Geen dans- of zangervaring, maar een fantastische kookmoeder op kamp. Expert in administratie, logistiek en support.
Vorige slide
Volgende slide

Vrijwilligers

JTO zou natuurlijk nergens staan zonder onze vrijwilligers! Bedankt om ons steeds uit de nood te helpen! Goesting om ook eens te komen helpen? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@jto.be!